JEE-O presenteert cone series by Osiris Hertman

JEE-O en ontwerper Osiris Hertman presenteren samen een nieuwe collectie, de cone series. De cone series wordt binnenkort gepresenteerd op de ISH in Frankfurt, de belangrijkste sanitairbeurs ter wereld.

JEE-O cone series by Osiris Hertman.jpg
  • jpg

De cone series is de perfecte balans tussen speels en stoer. Van een afstand lijkt het ontwerp eenvoudig maar wie verder kijkt, ziet de bijzondere details en verfijnde afwerking.

Daaruit spreekt de ambachtelijkheid die Osiris altijd nastreeft in zijn ontwerpen. In de filosofie van Osiris moet je wijs zijn met water maar wel genieten van het gebruik. De badkamer wordt meer en meer een ontspanningsruimte. Met een zitje, muziek, planten en als de ruimte het toelaat een sauna, open haard en uitzicht. Een plek om te genieten en op te laden voor de wereld die drukker en veeleisender is dan ooit. Een goed interieur moet zijn als de natuur en je rust geven.

JEE-O cone series by Osiris Hertman_04.jpg
  • jpg
JEE-O cone series by Osiris Hertman_02.jpg
  • jpg
JEE-O cone series by Osiris Hertman_01.jpg
  • jpg
JEE-O cone series by Osiris Hertman_03.jpg
  • jpg

Kostbare designs

De conische vorm die de basis vormt voor deze series is doorgevoerd tot achter de komma. De grepen zijn geïnspireerd op kluisdeuren. Water is namelijk een kostbaar goed. Tegelijkertijd zijn de designs een sieraad voor het huis.

Dat past bij het DNA van JEE-O. Het design staat voorop en vormt de basis voor het product. Wie goed kijkt, ziet de kegel overal in terug. De cone series bestaat uit vrijstaande douches, vrijstaande badvuller, wand- en plafonddouche, wand en opbouw wastafelkranen, bad en waskommen. De collectie is gemaakt van stainless steel met een structured black afwerking. De baden en waskommen zijn gemaakt van DADOquartz.

JEE-O cone series by Osiris Hertman_09.jpg
  • jpg
JEE-O cone series by Osiris Hertman_07.jpg
  • jpg
JEE-O cone series by Osiris Hertman bath shade black.jpg
  • jpg
JEE-O cone series by Osiris_bath black.jpg
  • jpg

Platform voor designers

JEE-O is een platform voor designers. De cone series is de vierde collectie die met een top-ontwerper wordt gemaakt. De awardwinning soho series by Grand & Johnson stamt uit 2015. Twee jaar later volgde de flow series by Brian Sironi en in 2018 is de bloom series by Edward van Vliet gelanceerd.

Over JEE-O

JEE-O brengt prachtig design en functionaliteit samen in badkamerconcepten. Het stopt niet bij de badkamer, de designs van JEE-O passen ook uitstekend in de rest van het huis, zoals de keuken, de sauna, bij het zwembad of op het strand. JEE-O is minimalistisch en innovatief met een kosmopolitisch karakter. Stoer en opvallend maar toch verfijnd: JEE-O creëert concepten met ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe.

Over Osiris Hertman

Osiris Hertman heeft gestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven en is gestart als ontwerper bij Marcel Wanders. Daarna volgden een eigen studio en wierp hij zich op interieurs, accessoires en de handgemaakte zilveren sieraden van Buddha to Buddha. Zijn achtergrond in product design zie je terug in zijn liefde voor ambachtelijke materialen en producten. Met de Osiris Hertman Studio werkt hij aan projecten van Nederland tot Moskou en Indonesië tot Monaco.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Zowel Osiris Hertman als Lammert Moerman zijn aanwezig op de ISH in Frankfurt. De stand van JEE-O vind je in hal 3.0, stand E60. Interviews tijdens de ISH plannen we graag van te voren in, neem contact op met Hannah El Fassi via hannah@fnke.nl of bel +31 648 499 302.

Voor al het HR beeldmateriaal van de JEE-O cone series, download de media kit. Lees over het ontstaan van de cone series in het interview met de ontwerpers.

Download PDF

Over JEE-O

Robuust en krachtig design en altijd onderscheidend in eenvoud: dat is wat de badkamer concepten van JEE-O typeren. Producten met rust en ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe. JEE-O is verfrissend en ambitieus, exclusief en extravert, stoer en gedurfd. Om de mooiste producten te ontwerpen werkt JEE-O samen met designers van over de hele wereld. Het vertrekpunt van een nieuwe collectie is een vrijstaande douche waarbij design voorop staat. Hierna wordt de functionaliteit toegevoegd. Door deze werkwijze ontstaan unieke designs die samen een complete collectie vormen om een bijzonder badkamerconcept te creëren.

Het creatieve brein achter JEE-O is Lammert Moerman. Zijn droom is om levensgenieters wereldwijd kennis te laten maken met het ultieme JEE-O gevoel en hen de beleving van douchen en baden in eindeloze sferen te laten ontdekken. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2004 is JEE-O uitgegroeid tot internationale speler en inmiddels zijn de producten wereldwijd te verkrijgen. In de collectievind je meerdere series en stijlen met douches, kranen, baden, waskommen, toiletten en accessoires. Douches en kranen zijn gemaakt van hoogwaardig rvs, de baden en waskommen van het mooie materiaal DADOquartz.

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste JEE-O nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL