JEE-O breidt awardwinning soho series uit met RAW

Na het daverende succes van de robuuste en minimalistische soho series introduceert JEE-O de soho RAW series: soho in zijn rauwste vorm. RAW is de pure vorm van de soho series en bestaat uit geborsteld roestvrij staal. Naast de RAW look zijn de producten uit de soho lijn nu ook voor het eerst verkrijgbaar in gepoedercoat mat groen en grijs.

De soho collectie bestaat oorspronkelijk uit stoere design kranen en -douches, gemaakt van roestvrijstaal en afgewerkt met een donkere hamerslag coating. Design zonder poespas met een enkel accent. Afgeronde vormen maken het ontwerp vriendelijk en toegankelijk. Voor de RAW series is de zwarte coating weggelaten, wat de industriële uitstraling van soho series nog sterker maakt.

Soho met een kleurtje

Naast de nieuwe RAW uitvoering en de oorspronkelijke zwarte series, introduceert JEE-O ook nog twee andere hippe kleuren: gepoedercoat mat groen en grijs. Tijdloze kleuren die toch helemaal van deze tijd zijn. Ze passen in de trend waarin kleur er ook in de badkamer mag zijn.Dat is helemaal in lijn met de visie van Lammert Moerman, creatief directeur en eigenaar van JEE-O: “Design is doorgedrongen in alle facetten van ons leven. In de visie van JEE-O is de badkamer de laatste horde, waar voor mooi design vaak nog geen ruimte is. Terwijl het een enorme boost geeft om elke dag te starten en te eindigen omringt door geweldige producten.”De badvuller, wastafel/keukenkraan, bidetkraan, wand mengkraan, wand handdouche, plafond douchekop en accessoires uit de collectie zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in de RAW-uitvoering en in de kleuren mat groen en grijs.

Dutch design

De soho series is het resultaat van een samenwerking tussen JEE-O en het Amsterdamse designers duo Grand & Johnson; twee creatieve zwaargewichten die qua stijl een match made in heaven zijn met JEE-O. Samen weten zij vorm te geven aan maximaal minimalisme. De JEE-O soho 01 douche, het allereerste gezamenlijke ontwerp, won in 2014 een RedDot design Award en in 2016 de German Design Award.

Over JEE-O

JEE-O brengt prachtig design en functionaliteit samen in badkamerconcepten. Het stopt niet bij de badkamer, de designs van JEE-O passen ook uitstekend in de rest van het huis, zoals de keuken, de sauna, bij het zwembad of op het strand. JEE-O is minimalistisch en innovatief met een kosmopolitisch karakter. Stoer en opvallend maar toch verfijnd: JEE-O creëert concepten met ruimte voor lichaam en geest. Andere in het oog springende collecties van JEE-O zijn de nieuwe bloom series, ontworpen door de Nederlandse interieur ontwerper Edward van Vliet, en de flow series, het resultaat van een samenwerking tussen JEE-O en de Italiaanse industrial designer Brian Sironi.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Neem voor meer informatie contact op met Hannah El Fassi via hannah@fnke.nl of 0648499302.

545_JEE-O soho RAW_06.jpg
 • jpg
545_JEE-O soho RAW_07.jpg
 • jpg
545_JEE-O soho RAW_03.jpg
 • jpg
545_JEE-O soho RAW_01.jpg
 • jpg
545_JEE-O soho RAW_04.jpg
 • jpg
545_soho raw bath mixer.jpg
 • jpg
545_soho raw basin kitchen mixer.jpg
 • jpg
545_soho raw mixer.jpg
 • jpg
545_soho raw spout short.jpg
 • jpg
545_soho raw shower_zoom.jpg
 • jpg
544_soho raw shower grey_close up.jpg
 • jpg
Soho_Grey-31.jpg
 • jpg
544_soho raw shower green_close up.jpg
 • jpg
Soho_Green-21.jpg
 • jpg

Over JEE-O

Robuust en krachtig design en altijd onderscheidend in eenvoud: dat is wat de badkamer concepten van JEE-O typeren. Producten met rust en ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe. JEE-O is verfrissend en ambitieus, exclusief en extravert, stoer en gedurfd. Om de mooiste producten te ontwerpen werkt JEE-O samen met designers van over de hele wereld. Het vertrekpunt van een nieuwe collectie is een vrijstaande douche waarbij design voorop staat. Hierna wordt de functionaliteit toegevoegd. Door deze werkwijze ontstaan unieke designs die samen een complete collectie vormen om een bijzonder badkamerconcept te creëren.

Het creatieve brein achter JEE-O is Lammert Moerman. Zijn droom is om levensgenieters wereldwijd kennis te laten maken met het ultieme JEE-O gevoel en hen de beleving van douchen en baden in eindeloze sferen te laten ontdekken. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2004 is JEE-O uitgegroeid tot internationale speler en inmiddels zijn de producten wereldwijd te verkrijgen. In de collectievind je meerdere series en stijlen met douches, kranen, baden, waskommen, toiletten en accessoires. Douches en kranen zijn gemaakt van hoogwaardig rvs, de baden en waskommen van het mooie materiaal DADOquartz.

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste JEE-O nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL