JEE-O presenteert de soho RAW series

Na het succes van de soho series introduceert JEE-O de soho RAW series: soho in zijn rauwste vorm. De series, tot stand gekomen met het Amsterdamse designerduo Grand & Johnson, is dit jaar te zien tijdens de vt wonen&design beurs.

Industriële schoonheid

De soho series bestaat oorspronkelijk uit stoere design kranen en -douches, afgewerkt met een donkere hamerslag coating. Voor de RAW series is de zwarte coating weggelaten en blijft het pure roestvrije staal over, wat de industriële uitstraling van soho series nog sterker maakt.

De feeling van Soho New York in de badkamer

Soho is een bruisende wijk in het kosmopolitische New York. Een dynamische smeltkroes van culturen en stijlen. Met veel industriële lofts die doorgaans sober én stoer tegelijk zijn ingericht. Ook de soho collectie van JEE-O schittert in eenvoud. Less is more. Zo staan de douches, kranen en accessoires van de soho RAW series als een huis, juist doordat alle overbodige poespas achterwege is gelaten.

Over de designers

De soho series is het resultaat van een samenwerking tussen JEE-O en het Amsterdamse designerduo Grand & Johnson; twee creatieve zwaargewichten die qua stijl een match made in heaven zijn met JEE-O. De JEE-O soho 01 douche, het allereerste gezamenlijke ontwerp, won in 2014 een RedDot design Award en in 2016 de German Design Award.

Over JEE-O

JEE-O brengt prachtig design en functionaliteit samen in badkamerconcepten. Het stopt niet bij de badkamer, de designs van JEE-O passen ook uitstekend in de rest van het huis, zoals de keuken, de sauna, bij het zwembad of op het strand. JEE-O is minimalistisch en innovatief met een kosmopolitisch karakter. Stoer en opvallend maar toch verfijnd: JEE-O creëert concepten met ruimte voor lichaam en geest. Andere in het oog springende collecties van JEE-O zijn de nieuwe bloom series, ontworpen door de Nederlandse interieur ontwerper Edward van Vliet, en de flow series, het resultaat van een samenwerking tussen JEE-O en de Italiaanse industrial designer Brian Sironi.

JEE-O op de vt wonen&design beurs

2 t/m 7 oktober 2018RAI AmsterdamHal 10, stand 10.025

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Neem voor meer informatie of een interview met oprichter Lammert Moerman contact op met Hannah El Fassi via hannah@fnke.nl of 0648499302.

545_JEE-O soho RAW_01.jpg
 • jpg
545_JEE-O soho RAW_03.jpg
 • jpg
545_JEE-O soho RAW_04.jpg
 • jpg
545_JEE-O soho RAW_05.jpg
 • jpg
545_JEE-O soho RAW_02.jpg
 • jpg
545_soho raw bath mixer.jpg
 • jpg
545_JEE-O soho RAW_07.jpg
 • jpg
545_soho raw ceiling shower.jpg
 • jpg
545_soho raw bidet.jpg
 • jpg
545_soho raw basin kitchen mixer.jpg
 • jpg
545_JEE-O soho RAW_06.jpg
 • jpg
545_soho raw mixer.jpg
 • jpg
545_soho raw spout short.jpg
 • jpg
545_soho raw shower 01.jpg
 • jpg
545_soho raw shower_zoom.jpg
 • jpg
545_soho raw spout long.jpg
 • jpg
545_Persbericht_ JEE-O presenteert de soho RAW series.pdf
545_Persbericht_ JEE-O presenteert de soho RAW series.pdf
 • pdf

Over JEE-O

Robuust en krachtig design en altijd onderscheidend in eenvoud: dat is wat de badkamer concepten van JEE-O typeren. Producten met rust en ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe. JEE-O is verfrissend en ambitieus, exclusief en extravert, stoer en gedurfd. Om de mooiste producten te ontwerpen werkt JEE-O samen met designers van over de hele wereld. Het vertrekpunt van een nieuwe collectie is een vrijstaande douche waarbij design voorop staat. Hierna wordt de functionaliteit toegevoegd. Door deze werkwijze ontstaan unieke designs die samen een complete collectie vormen om een bijzonder badkamerconcept te creëren.

Het creatieve brein achter JEE-O is Lammert Moerman. Zijn droom is om levensgenieters wereldwijd kennis te laten maken met het ultieme JEE-O gevoel en hen de beleving van douchen en baden in eindeloze sferen te laten ontdekken. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2004 is JEE-O uitgegroeid tot internationale speler en inmiddels zijn de producten wereldwijd te verkrijgen. In de collectievind je meerdere series en stijlen met douches, kranen, baden, waskommen, toiletten en accessoires. Douches en kranen zijn gemaakt van hoogwaardig rvs, de baden en waskommen van het mooie materiaal DADOquartz.

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste JEE-O nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL