JEE-O breidt geprezen flow series uit

JEE-O heeft haar flow series, ontworpen door de Italiaanse topontwerper Brian Sironi, uitgebreid met een stijlvolle wanddouche en een -kraan. Met deze toevoegingen is de collectie compleet. De uitgebreide flow series is dit jaar te bewonderen bij de stand van Itlas op de Salone del Mobile in Milaan.

Het is niet de eerste keer dat JEE-O nieuwe badkamer elementen aan de collectie van Sironi toevoegt. Vorig jaar nam het Amsterdamse designers duo Grand & Johnson al de uitdaging aan om een bad en waskommen te ontwerpen voor de serie.

Vorm van water

Uitgangspunt voor Sironi’s inmiddels iconische en alom geprezen ontwerp voor de flow series is de vorm die water aanneemt van het object waarin het zich bevindt. Tot het water uit de kraan stroomt en vrij is om elke vorm aan te nemen, heeft het de vorm van de leidingen waar het doorheen stroomt. Leidingen die normaal gesproken niet zichtbaar zijn, omdat ze verstopt zitten achter de muren en onder vloeren.

Vrouwelijke kraan

Met de kranen uit de flow series worden de leidingen zichtbaar en lopen ze door tot in de badkamer. Het was de wens van ontwerper Sironi om een vrouwelijke kraan te ontwerpen, waardoor de tuit moest verdwijnen. Het resultaat is een kraan met een vloeiende, zachte lijn en ronde vormen waar het water op een verrassende manier uitkomt.

Over JEE-O

JEE-O brengt prachtig design en functionaliteit samen in badkamerconcepten. Het stopt niet bij de badkamer, de designs van JEE-O passen ook uitstekend in de rest van het huis, zoals de keuken, de sauna, bij het zwembad of op het strand. JEE-O is minimalistisch en innovatief met een kosmopolitisch karakter. Stoer en opvallend maar toch verfijnd: JEE-O creëert concepten met ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe. Andere collecties van JEE-O zijn de nieuwe bloom series, ontworpen door de Nederlandse interieur designer Edward van Vliet, en de soho series, het resultaat van een samenwerking tussen JEE-O en het Amsterdamse designersduo Grand & Johnson.

Over Brian Sironi

De Italiaanse ontwerper Brian Sironi combineert industrieel design met een ambachtelijke aanpak. In zijn projecten richt hij zich op pure vormen en het onderzoeken van typologieën en archetypen. Sironi is een van de jongste ontwerpers ooit die is bekroond met de prestigieuze Compasso d’Oro ADI award voor de Elica lamp, geproduceerd door Martinelli Luce in 2011.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Lammert Moerman, creatief mastermind achter JEE-O is tijdens en na de beurs beschikbaar voor interviews. Neem hiervoor contact met Hannah El Fassi via hannah@fnke.nl of bel +31648499302. Download hieronder HR beeldmateriaal van de JEE-O flow series.

Download PDF
Download PDF
Over JEE-O

JEE-O Unique Bathrooms weds beautiful design to functionality in bathroom concepts. Extending beyond the bathroom, the designs by JEE-O also fit beautifully in the rest of the house, including the kitchen or sauna, by the swimming pool or on the beach. JEE-O has a minimalistic, innovative style with a cosmopolitan character. Bold and distinctive, yet refined: JEE-O creates concepts providing sufficient space for body and mind, always seeking an atmosphere of functional luxury.

2004 marks the birth of JEE-O, a creative concept by Lammert Moerman. The brand has grown immensely since that time; its selection of separate showers and baths, mixers and wash basins is currently available all across the globe. The JEE-O soho 01 shower won a Red Dot award and a German Design Award.

berichten