JEE-O breidt geprezen flow series uit

JEE-O heeft haar flow series, ontworpen door de Italiaanse topontwerper Brian Sironi, uitgebreid met een stijlvolle wanddouche en een -kraan. Met deze toevoegingen is de collectie compleet. De uitgebreide flow series is dit jaar te bewonderen bij de stand van Itlas op de Salone del Mobile in Milaan.

Het is niet de eerste keer dat JEE-O nieuwe badkamer elementen aan de collectie van Sironi toevoegt. Vorig jaar nam het Amsterdamse designers duo Grand & Johnson al de uitdaging aan om een bad en waskommen te ontwerpen voor de serie.

Vorm van water

Uitgangspunt voor Sironi’s inmiddels iconische en alom geprezen ontwerp voor de flow series is de vorm die water aanneemt van het object waarin het zich bevindt. Tot het water uit de kraan stroomt en vrij is om elke vorm aan te nemen, heeft het de vorm van de leidingen waar het doorheen stroomt. Leidingen die normaal gesproken niet zichtbaar zijn, omdat ze verstopt zitten achter de muren en onder vloeren.

Vrouwelijke kraan

Met de kranen uit de flow series worden de leidingen zichtbaar en lopen ze door tot in de badkamer. Het was de wens van ontwerper Sironi om een vrouwelijke kraan te ontwerpen, waardoor de tuit moest verdwijnen. Het resultaat is een kraan met een vloeiende, zachte lijn en ronde vormen waar het water op een verrassende manier uitkomt.

Over JEE-O

JEE-O brengt prachtig design en functionaliteit samen in badkamerconcepten. Het stopt niet bij de badkamer, de designs van JEE-O passen ook uitstekend in de rest van het huis, zoals de keuken, de sauna, bij het zwembad of op het strand. JEE-O is minimalistisch en innovatief met een kosmopolitisch karakter. Stoer en opvallend maar toch verfijnd: JEE-O creëert concepten met ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe. Andere collecties van JEE-O zijn de nieuwe bloom series, ontworpen door de Nederlandse interieur designer Edward van Vliet, en de soho series, het resultaat van een samenwerking tussen JEE-O en het Amsterdamse designersduo Grand & Johnson.

Over Brian Sironi

De Italiaanse ontwerper Brian Sironi combineert industrieel design met een ambachtelijke aanpak. In zijn projecten richt hij zich op pure vormen en het onderzoeken van typologieën en archetypen. Sironi is een van de jongste ontwerpers ooit die is bekroond met de prestigieuze Compasso d’Oro ADI award voor de Elica lamp, geproduceerd door Martinelli Luce in 2011.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Lammert Moerman, creatief mastermind achter JEE-O is tijdens en na de beurs beschikbaar voor interviews. Neem hiervoor contact met Hannah El Fassi via hannah@fnke.nl of bel +31648499302. Download hieronder HR beeldmateriaal van de JEE-O flow series.

523_JEE-O flow setting 01.jpg
 • jpg
492_492_JEE-O flow towel bar.jpg
 • jpg
466_JEE-O flow series basin and faucet.jpg
 • jpg
466_JEE-O flow series bath and bath mixer.jpg
 • jpg
492_492_JEE-O flow shower shade.jpg
 • jpg
525_JEE-O flow wall shower mixer.jpg
 • jpg
492_492_JEE-O flow bath mixer.jpg
 • jpg
492_492_JEE-O flow basin mixer floor.jpg
 • jpg
492_492_JEE-O flow basin mixer high.jpg
 • jpg
492_492_JEE-O flow wall basin mixer towel bar.jpg
 • jpg
525_JEE-O flow wall basin mixer.jpg
 • jpg
flow mixer close up.jpg
 • jpg
492_492_JEE-O by DADO flow bath.jpg
 • jpg
492_492_JEE-O by DADO flow basin high.jpg
 • jpg
flow wall shower mixer_2 close up.jpg
 • jpg

Over JEE-O

Robuust en krachtig design en altijd onderscheidend in eenvoud: dat is wat de badkamer concepten van JEE-O typeren. Producten met rust en ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe. JEE-O is verfrissend en ambitieus, exclusief en extravert, stoer en gedurfd. Om de mooiste producten te ontwerpen werkt JEE-O samen met designers van over de hele wereld. Het vertrekpunt van een nieuwe collectie is een vrijstaande douche waarbij design voorop staat. Hierna wordt de functionaliteit toegevoegd. Door deze werkwijze ontstaan unieke designs die samen een complete collectie vormen om een bijzonder badkamerconcept te creëren.

Het creatieve brein achter JEE-O is Lammert Moerman. Zijn droom is om levensgenieters wereldwijd kennis te laten maken met het ultieme JEE-O gevoel en hen de beleving van douchen en baden in eindeloze sferen te laten ontdekken. Sinds de oprichting van het bedrijf in 2004 is JEE-O uitgegroeid tot internationale speler en inmiddels zijn de producten wereldwijd te verkrijgen. In de collectievind je meerdere series en stijlen met douches, kranen, baden, waskommen, toiletten en accessoires. Douches en kranen zijn gemaakt van hoogwaardig rvs, de baden en waskommen van het mooie materiaal DADOquartz.

Gerelateerde thema's

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste JEE-O nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL