JEE-O en Edward van Vliet presenteren bloom series

JEE-O heeft samen met de bekende Nederlandse designer Edward van Vliet een stijlvolle badkamer collectie ontworpen: de bloom series. De verfijnde collectie is, net als alle designs van de topontwerper, geïnspireerd op de natuur en geometrie. De bloom series is dit jaar voor het eerst te bewonderen tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

Van Vliets liefde voor de natuur en geometrische vormen is onder meer terug te zien in de vloeiende overgang van facet naar ronde vormen in het ontwerp van de baden en waskommen en in de bedieningsknoppen van de kranen, die de vorm hebben van een zeshoek. Een zonnebloem diende als inspiratie voor de douchekop.

Creating worlds

De tijdloze bloom collectie omvat alle elementen om optimaal te genieten in een badkamer: een bad, opbouw- en vrijstaande waskommen, een plafond- en wanddouche en accessoires. Stuk voor stuk met zorg en visie ontworpen blikvangers met internationale allure voor in elke badkamer.

“Ik vind het belangrijk dat in een badkamer alles goed op elkaar is afgestemd”, licht Edward van Vliet toe. “Het bad en de douche moeten royaal zijn. Creating worlds, daar draait het voor mij om. Behalve dat alles natuurlijk fantastisch moet functioneren, is het mijn doel dat iemand de waterwereld optimaal tot zich kan nemen.”

Unique bathrooms

Lammert Moerman, creatief mastermind achter JEE-O, is trots op de bloom series. Volgens hem maakt deze collectie het concept van unique bathrooms dat JEE-O voorstaat, compleet. “De bloom series is heel anders dan wat ik tot nu toe heb gedaan. De andere JEE-O collecties zijn vrij industrieel en robuust van karakter. De vormgeving van de bloom series is iets losser, wat frivoler. Voor JEE-O betekent dit een nieuwe richting.”

De samenwerking van Van Vliet en JEE-O gaat terug naar 2016, toen Van Vliet een bezoek bracht aan JEE-O op de vt wonen&design beurs. “Ik zag de producten van JEE-O en dacht dat ik goed zou passen bij het portfolio van JEE-O. Niet lang daarna stond Lammert op de stoep van mijn studio in Amsterdam.”

Stijl JEE-O vs Edward van Vliet

Tijdens het ontwerpproces hebben Moerman en Van Vliet elkaar in het midden gevonden. Moerman: “JEE-O’s stijl is vrij industrieel, maar wel energierijk en innoverend. Edwards stijl is wat speelser. We hebben hem iets meer naar onze kant toe getrokken. Het resultaat is heel anders dan wat ik tot nu toe heb gedaan.”

Natuurlijke materialen

Voor het ontwerpen van de bloom collectie heeft Van Vliet, die graag met natuurlijke materialen werkt, geanticipeerd op het productieproces van JEE-O in Zuid-Afrika. De baden en waskommen worden daar vervaardigd uit het oersterke DADOquartz, een combinatie van kwartsgesteente en hars.

De kranen zijn van roestvrijstaal en hebben een PVD-behandeling gehad. Dit is een speciale oppervlaktebehandeling voor een fraaie gunmetal look. “JEE-O en ik zijn nog aan het kijken of we de collectie kunnen uitbreiden met houten badkamermeubels en porseleinen bekers. Maar dat is iets voor na de beurs in Milaan”, aldus Van Vliet.

Over JEE-O

JEE-O brengt prachtig design en functionaliteit samen in badkamerconcepten. Het stopt niet bij de badkamer, de designs van JEE-O passen ook uitstekend in de rest van het huis, zoals de keuken, de sauna, bij het zwembad of op het strand. JEE-O is minimalistisch en innovatief met een kosmopolitisch karakter. Stoer en opvallend maar toch verfijnd: JEE-O creëert concepten met ruimte voor lichaam en geest, altijd in een sfeer van functionele luxe. Andere collecties van JEE-O zijn de flow series, ontworpen met de Italiaanse designer Brian Sironi, en de awardwinning soho series, het resultaat van een samenwerking tussen JEE-O en de Amsterdamse design studio Grand & Johnson.

Over Edward van Vliet

Edward van Vliet staat al ruim 25 jaar aan de top van de designwereld. Vanuit zijn creatieve studio in Amsterdam werkt hij aan projecten over de hele wereld. Hij richt zich vooral op hospitality, hotels, resorts, residentiële projecten en openbare ruimtes. Zijn ontwerpen zijn te herkennen aan een mix van invloeden uit traditioneel Westers design en culturen van het Midden-Oosten, Afrika en Azië, hightech elementen en natuurlijke materialen, afgewerkt volgens de nieuwste productietechnieken. In 2014 verscheen zijn boek, Creating Worlds, een gids die de lezer meeneemt op een reis door zijn werk.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Neem voor interviews met de ontwerpers of meer informatie over de bloom series contact op met Hannah El Fassi via hannah@fnke.nl of bel +31648499302.

Download PDF
Download PDF
Over JEE-O

JEE-O Unique Bathrooms weds beautiful design to functionality in bathroom concepts. Extending beyond the bathroom, the designs by JEE-O also fit beautifully in the rest of the house, including the kitchen or sauna, by the swimming pool or on the beach. JEE-O has a minimalistic, innovative style with a cosmopolitan character. Bold and distinctive, yet refined: JEE-O creates concepts providing sufficient space for body and mind, always seeking an atmosphere of functional luxury.

2004 marks the birth of JEE-O, a creative concept by Lammert Moerman. The brand has grown immensely since that time; its selection of separate showers and baths, mixers and wash basins is currently available all across the globe. The JEE-O soho 01 shower won a Red Dot award and a German Design Award.

berichten